Hey, ik ben Jessica

Ik ben diëtiste en body&mind coach, maar dat ben ik niet altijd geweest. In mijn eerste carrière was ik informaticus, maar daarnaast was ik ook een levende “jojo”. Ik worstelde jarenlang met mijn gewicht en met een moeilijke relatie met eten en met mezelf. 

Ik zocht en vond hiervoor hulp van buitenaf, maar vond ook mijn heil in hardlopen. Mezelf fysiek uitdagen op een respectvolle manier, in de natuur zijn, mijn mentale grenzen verleggen, … Het hielp me de band met mijn lichaam te herstellen.

Toen ik eindelijk een gezond evenwicht gevonden had, schoolde ik me om tot diëtiste. Ik wilde anderen helpen, zodat zij niet in dezelfde valkuilen hoefden te trappen. Omdat ik merkte hoe belangrijk het psychische aspect van voeding en de relatie met het lichaam is, volgde ik nadien ook nog een 4-jarig post-graduaat in de contextuele gedragstherapie. Daar buiten volgde ik nog aanvullende cursussen rond ACT, RFT en de Polyvagaal theorie. Ook volg(de) ik leertherapie en supervisie om mijn eigen proces kritisch te blijven doorlopen. 

Sinds enkele jaren begeleid ik cliënten in mijn praktijk in Zonhoven of online. Ik heb me gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met overgewicht en obesitas, maar zeker ook mensen die worstelen met emo-eten, eetbuien en eetstoornissen. 

Als co-host van de podcast “Ren jezelf niet voorbij“, probeer ik mensen te inspireren die onderweg zijn in het leven en daarbij wel eens struikelen.

Ook train en coach ik andere gezondheidsprofessionals om op een contextuele manier te werken met hun cliënteel. Dit doe ik via het Coach-the-Coach traject. Ze leren hier ACT en andere gedragstherapeutische interventies toepassen op een ervaringsgerichte manier. 

Ten slotte help ik collega’s met het opzetten en uitbouwen van hun praktijk, waarbij ik mijn persoonlijke ervaring kan inzetten, maar ook gesteund wordt door mijn achtergrond in de informatica en business analyse. Hiervoor kan je bij mij terecht in het Re-focus-traject.

Op vraag geef ik lezingen en workshops, zoals voor AllegreKintu en de VBVD.


Een vraag? Interesse om samen te werken? Only an e-mail away: jessica@pragmatico.be

En daarnaast…

Hou ik van lopen en fietsen...

mijn gezinnetje, ...

en mijn vrienden